Uppslutningen var god vid de fortbildningstillfällen som erbjöds 2015. I höst kommer chansen åter.
Kurs i tryffelodling 12-13 november 2015
Välkommen att lära dig om hur tryffel odlas, eftermiddag den 12 och förmiddag den 13 november 2015!
En kurs för tryffelodlare, mer eller mindre erfarna. Vi fokuserar på erfarenheter och resultat från lokala odlingar. Vi går även igenom hur tryffelodling utvecklats internationellt, vilka faktorer som har visat sig viktigast för framgång och bakgrunden till detta.
Torsdag 12/11 kl 15.30 – ca 19.30 Odling i teorin
Fredag 13/11 kl 8 – 12.00 Odling i praktiken
Samling kl 15.30, därefter föreläsning “Fruktsamma tryffelodlingar” samt diskussion om hur vi överför teori till praktiska åtgärder i svenska odlingar.
Platsen för kursen torsdag är i Donnerska huset, Donners plats 1. Fredag förmiddag åker vi ut och tittar i en odling.
Inbjudan till kursen som pdf Fortbildningskurs för tryffelodlare 151112-13
Har du frågor kring kursen kontakta Christina Wedén christina.weden(at)tryffikultur.se eller Lina Pettersson lina.pettersson(at)tryffikultur.se.
Kursen bokas via Tryffelfestivalens hemsida.
Gotlands tryffelfestival 13-15 november 2015
Välkommen till Gotlands tryffelfestival 13-15 november!
Upplev festligheterna med Gotlands tryffelakademi och tag chansen att lära mer om tryffel.
Läs mer på www.gotlandstryffelfestival.se
Workshop med årets tryffelkock
Måndag den 20 oktober kl 8.30-15 arrangeras en workshop kring tryffelmatlagning i Visby. Övningarna leds av Nobelkocken Andreas Hedlund och Sveriges tryffelexpert Christina Wedén.
Mer info och anmälan på Destination Gotlands hemsida
Tryffelworkshop
Den 21 oktober leder Christina Wedén en tryffelworshop på Restaurangakademien i Stockholm.
En fantastisk chans att fördjupa sig i svensk bourgognetryffel. Föreläsning med efterföljande laboration med tryffel i köket. Avslutas med en gemensam tryffellunch.
Den 21 oktober Mer info och anmälan på Restaurangakademien
Årets tryffelkock utnämnd
Utmärkelsen Årets Tryffelkock 2014 gick till Andreas Hedlund, tvåfaldig Nobelkock, vinnare av Årets kock och gastronomiskt ansvarig på Stadshusrestauranger i Stockholm.
Pristagaren kommer att ta emot priset vid en ceremoni i Domkyrkan i Visby den 15 november under Gotlands Tryffelfestival.
Juryns motivering:
Andreas Hedlund har som få andra tagit till sig den gotländska tryffeln, förstått dess innersta väsen och sedan fört vidare sin kunskap till kockar och matälskare genom gourmetmenyer, kurser och workshops. Under två Nobelmiddagar har Andreas Hedlund bjudit världseliten på den gotländska tryffeln från sin allra bästa sida. Genom nyfikenhet och lyhördhet för det som är tryffelns essens, har Andreas fått den att blomstra och ge sin arom till fantastiska kreationer. Genom sin pedagogiska verksamhet för han ut kunskapen om hur man nyttjar tryffeln och lär fler om dess magi och hur man bäst handskas med den.
Gotlands tryffelfestival 14-16 november
Välkommen till Gotlands tryffelfestival 14-16 november!
Tre dagar i tryffelns tecken på Gotland. Tag chansen att lära mer om tryffel, uppleva smaken av tryffel på gotländska krogar eller gastronomisk tryffelmiddag, följ med på tryffeljakt och mycket mer.
Tryffikultur erbjuder fortbildning för tryffelodlare och medverkar på läckert tryffelseminarium.
Läs mer på www.gotlandstryffelfestival.se
Fortbildningsdag för tryffelodlare i Visby
Fredagen den 14 november erbjuder vi dig som är eller vill bli tryffelodlare att delta vid en fortbildningsdag i Visby. Kursen hålls i samband med Gotlands tryffelfestival.
För mer information se Inbjudan fortbildningsdag Visby
Tid för etablering av tryffelodling
Höstens leverans av certifierade tryffelplantor är igång. Tryffikultur säljer fina ekplantor som bär på mykorrhiza av Bourgognetryffel, Tuber aestivum. Vill du etablera din egen tryffelodling är du välkommen att kontakta oss.
En trädplanta med rötter som koloniserats av tryffelmykorrhiza är starten på en tryffelodling.