Böcker

cropped-bok.jpg

Tryffel – mat för gudar, gutar och svin
Christina Wedén berättar i sin bok Tryffel – mat för gudar, gutar och svin (Infobooks 2008) om den svenska tryffelns resa från förbisedd raritet till hyllad delikatess. Boken behandlar tryffelns mytologi och historia, träning av tryffelhundar och tryffelodling, förekomst i naturen och hantering av tryffel – från tryffeljakten eller inköpet till dess den ligger på tallriken. Boken är ett samarbete med stjärnkocken Norbert Lang (Restaurang Paul & Norbert), fotografen Erika Lidén och formgivaren och konstnären Lars Lengquist.

Norbert Langs oemotståndliga tryffelrecept speciellt utformade för den svenska bourgognetryffeln matchas av sommelier Kenneth Söderbergs spirituella dryckestips. Carl Jan Granqvist har skrivit förordet och biskop Lennart Koskinen en avslutande tryffelbordsbön. Boken kan beställas signerad direkt från Tryffikulur för 350 kronor inklusive moms och frakt.

Kompendier
I kompendiet Tryffelodling behandlas alla de moment som är viktiga för att lyckas med tryffelodling, från planering av odlingen till etablering, skötsel och produktion av tryffel. En ny version av kompendiet är under bearbetning för att tryckas under hösten. Lämna gärna din intresseanmälan till christina.weden(at)tryffikultur.se.